Så blir du en joker i konkurrensen

En brokig meritförteckning behöver inte vara en nackdel i rekryteringssammanhang. Tvärtom kan man som uppstickare locka arbetsgivare med en profil och personlighet som skiljer sig från mängden.

Publicerad
Annons

Har du en annan utbildning eller andra erfarenheter än vad som efterfrågas, är det förstås lätt att bli bortrensad redan vid den första sållningen i en rekryteringsprocess. Men det finns också arbetsgivare som inte låter sig avskräckas av sökande som gått alternativa vägar. Meriter och egenskaper som sticker ut blir då en tillgång snarare än ett hinder. Man väcker nyfikenhet och blir en joker som vägs mot säkrare kort i rekryteringen.

På kommunikationsbyrån Prime letar man uttryckligen efter både ess och jokrar när man rekryterar. Essen har toppbetyg och gedigna universitetsutbildningar, medan jokrarna kan ha erfarenheter från eget företag, bloggande, samhällsengagemang eller formgivning. Beroende på hur bra man klarat ett inledande arbetsprov, väljs man ut till en rekryteringsdag med en rad olika prestationstester. CV kommer in först senare i processen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons