Dyrt att teckna bolån hos SBAB

Ännu en bank redovisar nu sina kunders faktiska snitträntor för bolån för SvD Näringsliv, och det visar sig att SBAB:s räntor ligger högt jämfört med konkurrenterna på bolånemarknaden. Här kan du se vilka banker som leder ränteligan för olika bindningstider.

Publicerad
På kort sikt bör man ta en direkt jämförelse av bankernas snitträntor med en nypa salt.

På kort sikt bör man ta en direkt jämförelse av bankernas snitträntor med en nypa salt.

Foto: TT/FREDRIK SANDBERG
Annons

Från och med juni kräver Finansinspektionen (FI) att bankerna vid sidan om sina officiella listräntor även måste uppge den faktiska genomsnittsräntan för bolån med olika bindningstider. De flesta kunder har ränterabatt, men bankerna har tidigare inte velat redovisa hur dyrt ett genomsnittligt lån är.

Skandiabanken har sedan länge redovisat sina kunders snitträntor och nyligen har även storbankerna Nordea och Handelsbanken hakat på. Nu redovisar även SBAB sina boräntor. I en jämförelse ser man att SBAB:s kunder i snitt betalar mest både för bundna bolån med ett års bindningstid (1,69 procents ränta) och med fem års bindningstid (2,19 procent). På tremånaderslån, ligger SBAB:s ränta näst högst (1,66 procent), endast Handelsbankens kunder betalar mer i snitt (1,72 procent).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons