Elin lagar vegetariskt mitt i natten

Gott med gott blir gott. Det är Elin Ahlströms matlagningsfilosofi. Med influenser från Mexiko vill hon fylla ett tomrum i den vegetariska krogvärlden.

Publicerad
Elin Ahlström är kökschef på nattklubben Trädgården under Skanstullsbron i Stockholm.

Elin Ahlström är kökschef på nattklubben Trädgården under Skanstullsbron i Stockholm.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Earl grey- och gräddstuvade belugalinser med pocherat ägg och selleri.

Earl grey- och gräddstuvade belugalinser med pocherat ägg och selleri.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
En av hemligheterna när man pocherar ägg är att ha i ättika då det får ägget att hålla ihop. Salt är ett stort no-no eftersom det separerar.

En av hemligheterna när man pocherar ägg är att ha i ättika då det får ägget att hålla ihop. Salt är ett stort no-no eftersom det separerar.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

Maten ska inte vara ”god för att vara vegetarisk” – det ska vara god mat helt enkelt, säger Elin Ahlström.

För två år sedan gick Växthuset, som är en del av nattklubben Trädgården, från att vara en folklig bistro till att bli en vegetarisk restaurang. Utöver vanliga middagar har Växthuset också ett late dining-koncept.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons