ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Twittrande talesperson för Sverige väcker reaktioner

Visit Swedens idé om att låna ut sitt Twitter-konto till olika svenskar har börjat spåra ur. Bloggaren Sonja, en 27-årig tvåbarnsmamma från Göteborg, har väckt uppståndelse utanför Sveriges gränser med provocerande uttalanden om bland annat judar.

Jessica Balksjö
Publicerad

Sonja Abrahamsson är just nu något av en officiell twittrare för Sverige. Tidigare har bland annat en 18-åring fått ta hand om det officiella kontot. Tanken är att kontot ska vandra mellan olika svenska medborgare en vecka i taget. Efter att den frispråkiga Sonja hade uppmärksammats i New York Times satte det spinn på uppmärksamheten kring twittrandet. Hennes och andra twittrares uttalanden har tagits upp i bland annat den amerikanska
talkshowen Colbert report som driver med Sveriges initiativ att låta vanliga personer sköta hela landets Twitter-konto.

Sonja har under sin vecka i alla fall hunnit skapa ordentlig uppmärksamhet kring Sverige med tweets som: ”Före andra världskriget var Hitler ett av de vackraste namnen i hela världen. Jag vet. Det är lika chokerande som delfiner som våldtar.” eller ”Vad är grejen med judar. Man kan inte ens se om en person är jude, om de inte visar sina penisar, och även om de gör det kan man inte vara säker?!”

Laddar…