ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Tappade 30 kilo på 90 dagar – med hamburgerdiet

Johan Groundstroem tappade 30 kilo på 90 dagar genom träning och en diet bestående av hamburgare. Nu är han på jakt efter andra som är sugna på att göra samma resa.

SvD
Publicerad
Johan Groundstroem tappade 30 kilo på 90 dagar med hjälp av träning och en diet på hamburgare.

2007 bestämde sig Johan Groundstroem för att gå ner i vikt, men han ville inte avstå från favoritmaten hamburgare. Därför blev planen att tappa kilon genom att kombinera träning med en diet bestående av hamburgare. Han kontaktade hamburgerkedjan Max som hade nyckelhålsmärkta sådana i sortimentet med förslaget: bjud mig på mat så ska jag bevisa att det går att gå ner i vikt genom att äta hamburgare. Och så var projektet MinimizeMe igång.

Dieten kombinerade Johan med vardagsmotion och allting skedde under läkarkontroll. 200 hamburgare senare visade vågen på minus 30 kg. Johan ville sedan inspirera andra och ledde under 2009 och 2011 MinimizeYou där 11 deltagare hittills tillsammans gått ner 122 kilo. I år letar han efter sex personer som är redo för en livsstilsförändring och vill anta utmaningen. Gratis hamburgare, personlig coachning och träning utlovas. Utöver viktminskning och bättre välbefinnande belönas deltagaren som genomgått den största förändringen med en resa värd 40 000 kronor.

– Utmaningen är otroligt tuff och det krävs en stor portion motivation att vilja nå sina mål. Bara då kommer man att lyckas. Naturligtvis måste man också älska hamburgare, säger Johan Groundstroem som leder utmaningen.

Mer information.

SVD.SE