ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Från mammas kör till Metropolitan

Malin Byströms stjärna stiger på den internationella operahimlen. Framöver ska hon spela bland annat i Wilhelm Tell i Rom och London.
Malin Byströms stjärna stiger på den internationella operahimlen. Framöver ska hon spela bland annat i Wilhelm Tell i Rom och London. Foto: DAN HANSSON

SvD:s OPERAPRIS. Malin Byström får Svenska Dagbladets operapris. Den senaste tiden har hon blivit hett eftertraktad på de stora operascenerna ute i världen, från La Scala i Milano till Metropolitan opera i New York.

Eva Bäckstedt
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det har varit mycket för SvD:s operapristagare Malin Byström det senaste året, så mycket att hon börjar känna sig en smula stressad. Det beror inte i första hand på att hon ägnade hela förra hösten åt Händeloperan Xerxes i Stockholm, eller på arbetet med den formidabla succén Thaïs på Göteborgsoperan under vintern och våren.

Stressen orsakas av alla internationella anbud som hon har fått på sista tiden. Man tackar helt enkelt inte nej om man blir erbjuden att sjunga på Metropolitan i New York, eller på La Scala i Milano. Till La Scala blev hon inkallad på kort varsel nu i juni som ”cover” – reserv i händelse av sjukdom – bara några dagar efter sitt eget bröllop.

Laddar…