Glassglädje

Glass i stora lass. På sommaren står SvD:s reseredaktör Maud Lindholms glassmaskin ständigt framme. Med årstidens härliga frukter och bär tillgängliga kan den kalla desserten bli riktigt nyttig. Och god.

Publicerad
JUREC HOLZER
Foto: JUREC HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
JUREC HOLZER
Foto: JUREC HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREC HOLZER

Bli inte rädd för tidsangivelsen: I effektivt arbete handlar tidsmängden om oftast om ca 10 minuter.

Är du laktosintolerant: byt mot laktosfri mjölk och grädde. Det blir lite sötare resultat så minska något på sockermängden.

Foto: JUREK HOLZER

Enkel kanelglass

4 portioner. Kanelglass är min favorit. Eller egentligen är det så att kanel är min favorit. Den kryddan gör det mesta godare. Den här glassen är väldigt enkel att göra och jag föredrar den lättare mjölksmaken framför grädde. Nackdelen är att den smälter fort. Vi brukar låta glassmaskinen gå medan vi äter middag, så är desserten klar i perfekt tid.
Till receptet

Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Hallonsorbet

4 portioner. Det växer vildhallon på vår sommarstugetomt och har man bara tålamod att plocka dem och sålla bort de dåliga så är smaken smått oslagbar. Men det funkar så klart utmärkt att använda frysta köpehallon som man tinat också.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Lätt körsbärsglass

4 portioner. Enklast och godast är att använda mogna söta körsbär, som man lätt trycker ut kärnorna ur. Men det blir bra med bigarråer också. Jag gillar att känna bitar av frukten, den som inte gör det eller har bråttom mixar hela mängden frukt.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Gräddig romrussinglass

4 portioner. Ibland vill även jag ha lite gräddigare smak, men då bryter jag av med något skarpt - som romrussin.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Chokladcrisp

Ca 10 st. Döttrarna gillar att göra ”myrstackar” av cornflakes och smält choklad. Den här varianten har jag utvecklat som komplement till glassen. Choklad passar alltid och det är gott att få något att tugga på till glassen. Så enkelt och snabbt att tjejerna kan göra det medan glassmaskinen snurrar.
Till receptet

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons