Zlatan hyllas i skotska medier

Ny tränare, nytt 4-2-3-1-system och genrep inför EM-kvalet. För Sverige blev det succé, för Skottland fiasko. Nu hyllas det svenska landslaget i de skotska tidningarna och

Zlatan beskrivs som en ”elegant predator”, vilket kan översättas till en skicklig spelare som hugger på allting.

Andreas Lundin
Publicerad
Annons
Foto: AXEL ÖBERG

När Sverige och Skottland i går möttes på Råsunda hade båda lagen mycket gemensamt.

”Ny tränare, nya spelare, nytt spelsystem, förnyad optimism, en säker seger i genrepet inför EM-kvalet för spelarna i mörkblått, jag hade köpt det direkt”, skriver krönikören Michael Grant i
the Herald samtidigt som han konstaterar att den här gången var det inte Skottland som spelade i mörkblått, det var Sverige.

Sverige genomförde den matchen som skottarna hade hoppats att de egna spelarna skulle leverera. Men nu sågas i stället laget rejält.

”Av spelarna är det bara Allan McGregor (målvakten) som kan lämna Råsunda med hedern i behåll”, skriver Keith Jackson i
Daily Record.

Michael Grant på the Herald öser beröm över de svenska spelarna, inte minst hur de tog kontrollen över mittfältet där bland andra Manchester Uniteds stjärna Darren Fletcher spelade.

”Darren Fletcher och Kevin Thomson blev utklassade av de svenska mittfältarna Johan Elmander, Ola Toivonen och Emir Bajrami. Alla tre flöt omkring bakom stjärnan Zlatan Ibrahimovic som hugger på allting”.

Han konstaterar också att Sveriges segermarginal hade kunnat bli ”fem eller fler mål”.

Även i svenska tidningar hyllas Sverige för insatsen.

”Man kan inte göra annat än perfekta matcher, och i går var Sverige nästan där”, skriver Simon Bank i Aftonbladet.

Segern mot Skottland har även fått svenska folket optimistiska. På SvD:s fråga om hur det går för Sverige i EM-kvalet tror 72 procent att Sverige tar sig dit. 28 procent tror att Sverige misslyckas.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons