”Jag är ledsen över att furstefamiljen tagit avstånd från filmen”

Familjen Grimaldi fördömer den. Distributören och regissören är oense om klippningen. Men Nicole Kidman tar”Grace of Monaco” i försvar när filmen inleder årets Cannesfestival.

Publicerad
Nicole Kidman, till höger, och Tim Roth poserar på röda mattan i Cannes inför visningen av ”Grace of Monaco” på den 67:e Cannesfestivalen.

Nicole Kidman, till höger, och Tim Roth poserar på röda mattan i Cannes inför visningen av ”Grace of Monaco” på den 67:e Cannesfestivalen.

Foto: ALASTAIR GRANT/AP
Annons

Hur Grace Kelly, Hollywood-stjärna de luxe, inte bara valde bort karriären och blev prinsessa av Monaco utan också så smått lyckades rädda hela det lilla furstendömet från att uppslukas av Frankrike är vad ”Grace of Monaco” handlar om. Regissör Olivier Dahan, som 2007 skildrade Edith Piaf i ”La vie en rose”, har landat en gyllene ensemble, ledd av Nicole Kidman i titelrollen och Tim Roth som hennes drömprins Rainier III. Det är Dior och Cartier, det är 1962 (fashionabelt bara det), det är romantiserat och det utspelar sig på Rivieran. Kort sagt är det den perfekta filmen att inleda en Cannes-festival med.

– Jag har inte varit så smyckad sedan jag gjorde ”Moulin Rouge”, glittrar Kidman under den fullpackade presskonferensen, där många vill veta mer om de mera skandalösa elementen som omgivit produktionen. Det har nämligen varit en klassisk schism mellan den franske regissören Dahan och den amerikanske distributören Harvey Weinstein, där den sistnämnde velat klippa om filmen och och den förste reagerat med att ta illa upp med resultatet att det inte skulle bli USA-premiär.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons