Detta imponerar inte på chefen

Kom i tid till möte och svara snabbt på dina mejl. Det imponerar mest på chefen. Men att jobba över och att ha många följare på Twitter ger inga stilpoäng, visar ny undersökning från Ledarna.

Katarina Hugo
Publicerad
Annons

Drygt 1000 chefer har fått svara på vilka egenskaper hos kollegorna som de värdesätter mest. De egenskaper som imponerar mest på chefen är att kollegorna är punktliga och kommer i tid till möten, att de återkopplar snabbt på mejl och att de satsar på att vidareutbilda sig, skriver Ledarna i rapporten ”50 nyanser av chefen”. Men att sitta kvar på kvällstid och jobba över ger inga vidare stilpoäng om chefen får välja. Bara 14 procent tycker att det ger ett positivt intryck att kollegorna arbetar sena kvällar.

– Mytbilden av chefen är att dygnet-runt-jobb och statusprylar premieras. Vår undersökning visar att chefer snarare imponeras av en sund och balanserad tillvaro, säger Johan Frisö, ledarskapsexpert på Ledarna. Att gå hem i tid ger även utrymme för en annan egenskap som rankas högt av chefer: att som chef prioritera tid med familjen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons