Två gripna i Indien efter terrordåd

I jakten på hjärnorna bakom förra veckans terrorattentat i Bombay har indisk polis fått två nya trådar att följa. Två indiska medborgare har arresterats misstänkta för att ha försett terroristerna med sim-kort till mobiltelefoner som användes under attackerna för att hålla kontakt med Pakistan.

Publicerad
Annons

I Indien krävs id-bevis och registrering för att köpa sim-kort till mobilen och en av männen, som arbetar som kontorstjänsteman i Calcutta, ska enligt lokal polis ha köpt ett 20-tal kort med hjälp av en död släktings identitet. Korten såldes till en annan man och skickades vidare till Pakistan. Om männen visste hur korten skulle användas är inte klarlagt.

Enligt indisk polis kommer samtliga tio terrorister som utförde attentat och gisslantagningar i Bombay från Pakistan. Många bedömare har dock påpekat att männen troligen behövde lokal hjälp med planeringen. Det går stick i stäv med de som vill lägga all skuld på terrorgrupper i Pakistan, men igår framkom också att polis redan i februari förhörde en man i norra Indien som bar på detaljerade teckningar över den tågstation och de lyxhotell som attackerades i Bombay. Mannen ska nu förhöras på nytt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons