Fullsatt under manifestation mot våld

Sofia Albertina kyrka i Landskrona var nästan fullsatt under annandagens manifestation mot våld, som genomfördes med anledning av dödsmisshandeln av den 78-åriga kvinnan. Initiativet kom från Svenska kyrkan, men de flesta samfunden i Landskrona deltog.

– Vi är djupt chockade och ledsna och har svårt att förstå att den här tragedin verkligen har hänt, sade Othman Tawalbeh från muslimska församlingen.

SvD, TT
Publicerad
Annons

Efter manifestationen i kyrkan skedde ytterligare en manifestation på rådhustorget i Landskrona. Folk gick den korta biten mellan kyrkan och torget där blommor lades ned runt statyn Västanvinden samtidigt som ljus tändes. I kyrkan fanns det inte plats för mer än drygt 500 men på torget hade det samlats ett par tusen personer.

– Båda manifestationerna var väldigt värdiga. Nästan alla av de 500 som var i kyrkan tände varsitt ljus. Talarna pratade mycket om att visa att Landskrona är en bra stad som inte får delas upp i vi och dom-tänkande, säger Ingrid Carlqvist, SvD:s medarbetare på plats i Landskrona.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons