Fuskanklagelser med biljettkontroll ska utredas

Biljettkontrollanterna på Securitas har larmat om misstänkt fusk i flera månader. Sedan i våras har de försökt uppmärksamma politikerna i landstinget på situationen. Det har lett till att SL nu måste se över avtalet med Securitas och de anklagelser som riktats mot företaget, bekräftar trafiknämndens ordförande Christer G Wennerholm.

Publicerad
INGVAR KARMHED
Foto: INGVAR KARMHED
Annons

I dagens SvD berättade Securitaskontrollanter i SL-trafiken om hur de pressas till att överdriva när de rapporterar hur många kontroller de gör. Enligt avtalet med SL ska Securitas genomföra tre miljoner kontroller om året. För varje kontroll utöver det får de extra betalt. Förra året ökade antalet från 3 miljoner till 3,7 miljoner, med samma personalstyrka. Det beror bland annat på uppskrivna siffror, enligt flera kontrollanter som SvD har talat med.

Under våren har de på olika sätt försökt uppmärksamma politikerna i Stockholms läns landsting på situationen. De har kontaktat enskilda politiker i trafiknämnden, och träffat företrädare för S, V och MP. De har även kontaktat Moderaterna, men där har något möte inte blivit av.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons