Tre miljarder i gamla sedlar saknas

Riksbanken har hittills fått in 11 av 14 miljarder kronor i gamla 1000-lappar som efter den sista december inte längre går att handla för.

– Svenskarna har varit duktiga men det saknas fortfarande 3 miljarder, vilket är mycket pengar, säger Christina Wejshammar enhetschef på Riksbanken till SvD Näringsliv.

Katarina Hugo
Publicerad
Annons

Sedan i somras har Riksbanken via en stor kampanj försökt få in äldre 50- och 1000-kronorssedlar. Den sista december var sista dagen man kunde använda den äldre versionen av sedlarna som saknar folieband. Nu har Riksbanken har sammanställt den senaste statistiken och kan konstatera att det gått relativt smärtfritt att få in 11 av totalt 14 miljarder.

– Det har varit hyfsat bra inströmning av pengar under året och vi tycker att svenskarna har varit duktiga. Vi har fått in 11 av 14 miljarder kronor i gamla 1000-lappar. Det saknas alltså 3 miljarder kronor och det är fortfarande mycket pengar. Det vore bra om fler lämnade in sina pengar, säger Christina Wejshammar, enhetschef på Riksbanken till SvD Näringsliv.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons