ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Fiske kan vara bättre än att gå i terapi”

Efter en stroke fick Siv Jansson av problem med balansen. Hon prövade både yoga och tai chi som rehabilitering, men inget hjälpte lika bra som att fiska.

Per Söderström
Publicerad
Annons

Man kunde tro att en stroke är ett tillstånd som är svårt att missa. Men liksom somliga fiskars napp kan indikationerna vara svåra att uppfatta. Så var det för Siv Jansson för drygt tre år sedan. Hon trodde att hon hade blivit förkyld och att det var orsaken till huvudvärken. Trots besvären arbetade hon en hel vecka. När hon slutligen gick till läkare misstänkte hon att hon drabbats av migrän och ville ha läkemedel mot det.

Men så var det några andra symtom, som hon inte reflekterat så mycket över. Hon tappade känseln i vänsterarmen och kände domningar i fingertopparna. Hon vaknade om nätterna med illamående och yrsel. Det tog inte lång stund för läkaren att ringa in problemet och Siv skickades omedelbart till akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm. Efter undersökning med datortomografi konstaterades en stroke och Siv blev inlagd.

Laddar…