Nu tar det första lesbiska paret plats i Bamse

Under 2016 blev det dags för det första lesbiska paret i serietidningens historia. I Bamsetidningens sommarnummer får läsarna lära känna Vera och Frida som flyttar ut på landet till en bondgård.
Under 2016 blev det dags för det första lesbiska paret i serietidningens historia. I Bamsetidningens sommarnummer får läsarna lära känna Vera och Frida som flyttar ut på landet till en bondgård. Foto: Egmont förlag

SvD har tidigare berättat om kontroversen som fick läsarna att lämna Bamse. Nu är det dags för det första lesbiska paret i serietidningens historia, skriver Aftonbladet.

Här följer även andra historiska händelser kring Bamse.

TT, Anders Haraldsson, Omni
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Sedan tidigare har Bamseläsarna stiftat bekantskap med Lille Skutts bror Happ och hans partner Lille Sixten. I somras blev det dags för det första lesbiska paret i serietidningens historia. I Bamsetidningens sommarnummer får läsarna lära känna Vera och Frida som flyttar ut på landet till en bondgård.
– Vi försöker visa olika familjekonstellationer, och Bamses värld förändras och utvecklas precis som det verkliga livet. Bamse är humanist och står för allas lika värde, säger Bamsetidningens chefredaktör Charlotta Borelius till tidningen.

När Bamse började som veckoserie i Allers 1966 var persongalleriet inte alls lika stort som det är idag. De tre vännerna Bamse, Lille Skutt och Skalman finns givetvis med från allra första början. Och så Farmor och Katten Janson förstås. Snart fick de även sällskap av ett gäng färgstarka skurkar: Vargen, Sjörövarna och Krösus Sorks föregångare Sork-Sam, gjorde alla sin debut redan i veckoserien.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons