Recension

SökTrovärdig kärleksjakt

Jakten på kärleken är verkligen inget att skämta om. De kvinnor, och för den delen män, som har svårt att hitta en livspartner tycks bara bli fler. Trots allt som sägs om singellivets fördelar verkar tvåsamheten fortfarande vara lika eftersträvansvärd som alltid.

Jeanette Gentele
Publicerad
Annons

Där en film som Heartbreak Hotel flamsar bort problemet, tar Sök det på största allvar, men verkligen inte utan humor. Huvudpersonen Lisas (Amanda Ooms) desperation växer allteftersom hennes gamla ex gifter sig och skaffar barn. Dansrestaurangen är ett länge sedan passerat stadium. Hon vill möta sin utvalde öga mot öga och väljer därför att söka på nätet.
Det är en tragikomisk samling män som passerar revy, från killen som oavbrutet pratar väder till slagskämpen, från killen som tänkt sig gruppsex till rena psykopaten. Författarna Stig Larsson och Carl-Johan Wallgren glimtar till som sig själva, mycket roligt. ”Ju mer jag försöker ju värre blir det” säger Lisa tills hon möter det hon tror är Mr Romantic i Linus Tunströms tokigt charmiga gestalt.

I bakgrunden skymtar parrelationer, byggda på större eller mindre livslögner. Väninnan Vera (Lia Boysen) har till synes funnit sig i den eviga älskarinnerollen åt en gift arbetskamrat spelad av en självgod Johan Rabaeus. Här finns det nygifta paret med alla illusioner kvar och det långvariga äktenskapet med svarta underströmmar av frustrerad sexualitet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons