Sex dåliga företagsjulklappar

Ett nästintill utgånget reklamhäfte, en lågenergilampa eller en plastig penna med företagets logotyp. SvD Näringsliv har letat reda på några av de sämsta företagsgåvorna i jultider.

Klicka dig vidare i svepet för att se klapparna som gör mer skada än nytta.

Publicerad
Annons

Vårbestyren står för dörren och med dem flera miljöfarliga fallgropar. Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl tipsar om hur du undviker de 5 största miljöfarorna. Biltvätt: Tvätta inte bilen hemma, på gatan eller garageuppfarten. Olja, tungmetaller och andra föroreningar rinner ner i dagvattenbrunnen och vidare ut i vattendrag eller också hamnar de i jorden och kanske i grönsakerna i trädgården. Biltvättar har oljeavskiljare och reningsanläggningar som tar hand om förorenat vattnet från tvätten. Om du använder en ”Gör-det-själv”-hall, välj rengöringsprodukter som är märkta med Bra Miljöval eller Svanen.

Det finns otaliga exempel på denna julklapp. Den plastiga ”lyxpennan” med företagets logotyp är ett. Den deppiga musmattan med samma tryck, ett annat. För att inte tala om handduken, laserpennan eller kaffemuggen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons