”Han tog stryptag, sa att jag gör skit och han gör konst”

Sofia Helin, Lena Endre, Molly Nutley, Vanna Rosenberg, Ingela Olsson, Marie Göranzon, Moa Gammel, Alexandra Rapaport, Shima Niavarani och Marika Lagercrantz är några av skådespelarna som undertecknat uppropet. Alla citat i texten återges anonymt, bilderna är inte knutna till respektive citat.
Sofia Helin, Lena Endre, Molly Nutley, Vanna Rosenberg, Ingela Olsson, Marie Göranzon, Moa Gammel, Alexandra Rapaport, Shima Niavarani och Marika Lagercrantz är några av skådespelarna som undertecknat uppropet. Alla citat i texten återges anonymt, bilderna är inte knutna till respektive citat. Foto: SvD/TT

Skakande vittnesmål från svenska film- och teaterbranschen. 703 personer, däribland stjärnor som Marie Göranzon, Lena Endre och Sofia Helin, samlas i SvD i ett gemensamt upprop mot de kränkningar de får utstå. Här skriver de själva om övergreppen. Alla citat i texten återges anonymt.

SvD Kultur
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Allt började med en fråga till ett tiotal skådespelare om vi gemensamt skulle uttala oss angående #Metoo. Gruppen växte lavinartat och efter ett dygn var vi uppe i 1 100 personer som vittnade om otaliga övergrepp under karriären.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons