Recension

Medioker föregångare

SAMHÄLLSKRITISKT Ambitionen var att göra spelens Apocalypse now. Underhållningsvåld med ett nattsvart antikrigsbudskap. Men ett briljant koncept ­undermineras av trött spelmekanik och b-filmsregi.

Sam Sundberg
Publicerad
Annons

Shane Carpenter har hoppat av college och tar värvning hos Mantel, världens största privata armé. Som infanterist i den futuristiska militärstyrkan ska han rädda befolkningen i ett latinamerikanskt land från terroristhotet och han kastas snabbt in i strid, fullpumpad av stridsdrogen Nectar. Nectar är den främsta spelmekaniska innovationen i Haze, och bärande element i berättelsen. Shane och hans vapenbröder får ständigt nya doser som håller dem snabba, alerta, motståndskraftiga, och gör fienderna till lysande måltavlor även när de gömmer sig i vegetationen.

Soldaterna i Mantels armé är stridspittstereotyper som kallar terrorister för apor, gör high fives och gratulerar varandra till lyckad jakt, ungefär som i testosteronfester som Gears of war. Snart har vi fått upp spåret efter terroristledaren, som kallas ”Skin coat” eftersom han klär sig i en rock gjord av fallna fienders skinn.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons