ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Storstrejk spädde på kaoset

Oroligheterna i Grekland fortsatte i natt efter dödsskjutningen av en 15-årig pojke i lördags, samtidigt som strejker mot regeringens politik bidrog till kaoset i landet. Många kräver nyval, men premiärministern har inga planer på att avgå.

Publicerad

En generalstrejk genomfördes i går i Grekland och ledde bland annat till att Atens internationella flygplats stängdes och störningar i de allmänna kommunikationerna. Strejken var utlyst sedan flera veckor av företrädare för olika fackförbund och hölls som planerat, trots att premiärminister Kostas Karamanlis vädjat om att den skulle ställas in. Under natten till i dag fortsatte också demonstranter att drabba samma med polisen.

Igår hördes de två poliser som misstänks vara inblandade i 15-åriga Alexandros Andreas Grigoropoulos död i lördags, i en domstol i Aten. Dödsskjutningen var startskottet för de svåraste kravallerna i Grekland på flera år. En polis är anklagad för mord. Under dagen meddelade hans advokat Alexis Cougias att obduktionsprotokollet visar att skottet inte var avsett att träffa, utan studsade mot en hård yta innan det genomborrade 15-åringen.

Laddar…