ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Modiga män visar vägen till jämställdhet

MANAGEMENTKONSULTEN. Andreas Bhagwani jobbar både med affärsutveckling och genusfrågor. Som pappa vill han ge sina barn, en dotter och en son, alla möjligheter i världen. De ska inte begränsas av stereotypa könsroller.

– De människor som har en större öppenhet för en bredare könsroll har nog roligare och mår bättre på alla sätt.

Maria Carling
Publicerad

Andreas Bhagwani hade varit hemma med sina sjuka barn på förmiddagen. När hans sambo kom hem vid lunchtid tog han på sig managementkostymen som vanligt och skyndade iväg till ett affärsmöte. Först när han sträckte fram handen för att hälsa såg han att nagellacket som han målat på tillsammans med barnen satt kvar. Han hade inte haft en tanke på att bryta könsrollsmönstret just då, men eftersom han även leder kurser om genustänkande för manliga chefer, noterade han nyfiket reaktionerna. Den ena av de två männen drog instinktivt tillbaka handen när han fick se nagellacket.

Andreas Bhagwani vill gärna få igång en diskussion män emellan om mansrollen och om vad som händer när kvinnorna tar ansvaret för hem och familj, riskerna med att inte ha ett nära förhållande till sina barn och hur män kan börja prata relationer och känslor med varandra.

Laddar…