Slussen värd ett bättre öde

DEBATT Kollektivtrafiken och cyklismen borde vara utgångspunkten för ett nytt Slussen, inte biltrafiken. Det skriver oppositionsborgarråden Karin Wanngård (S) och Tomas Rudin (S).

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Att Sten Nordin och Regina Kevius (M) inte kan vänta med att få Nya Slussen klubbad framgår tydligt i deras artikel i SvD (22/11). Nya Slussen måste bli av just nu och i just den version som nu ligger på bordet. Det finns något lockande i det, i att inte behöva fundera mer. Om vi nu låter klubban falla behöver vi inte dra det ännu en vända, för det är ju ett så jobbigt ärende att dra en gång till. Det är så många som har så mycket åsikter.

Så visst kan vi socialdemokrater förstå Moderaternas iver att slippa diskutera Slussen mer, både med oss i oppositionen och med stockholmarna. Det har kommit in fler synpunkter på detaljplanen för Slussen än på någon annan detaljplan i vår stad. Det är ett ärende som är stort och som berör. För oss socialdemokrater förpliktigar det faktumet. Som politiker i Stockholm kan vi inte strunta i att lyssna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons