Vakna pigg med intelligent väckarklocka

Enligt Axon Sleep Research Laboratories är det inte mängden sömn som i första hand avgör hur pigg och fräsch man är när man vaknar. Istället gäller det att vakna ur rätt sömncykel.

Publicerad
Annons

Människan har tre sömnstadier, lätt, djup och REM (Rapid Eye Movement). En hel cykel som inkluderar alla tre tillstånd spänner ungefär över 90 minuter. Det väsentliga om man vill vara pigg är att vakna under lätt sömn. Det är här företagets nya intelligenta väckarlocka Sleepsmart kommer in i bilden.

Apparaten består av en liten dator och ett pannband som läser av användarens hjärnvågor. Med hjälp av informationen kan klockan avgöra vilket sömntillstånd man befinner sig i och väcka en vid rätt tillfälle. Nackdelen är att väckningen inte sker i exakt den tidpunkten man har ställt alarmet på. Enligt Eric Shashoua, VD på Axon Sleep Research Laboratories, brukar det dock inte skilja mer än 10 till 15 minuter i relation till den tid man knappar in. Ställer man larmet på 06:00 så börjar Sleepsmart övervaka hjärnvågorna en halvtimme innan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons