ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Scener som hjälper - och stjälper

AKUSTIK. 2012 ska Stockholm ha två nya jättearenor. Men de bästa konsertupplevelserna får man i de små och medelstora lokalerna. SvD:s kritiker har betygsatt Stockholms konsertlokaler.
Betygsättare: Dan Backman, Kristin Lundell, Lars Lovén, Andres Lokko, Paulina Stoltz, Linnéa Olsson, Stefan Thungren och Elin Unnes.

SvD
Publicerad
Annons

650 personer. Akustiken framför scenen är helt okej. Vill man se bättre än andra, på bekostnad av ljudet, kan man stå på balkongen. Klubbkänslan är i sunkigaste laget. Den låga scenen gör att det är svårt att se något när det är fullspikat. Akustiken skulle må gott av lite mer behöva mer fyllighet. Läget precis i t-baneentrén är smidigt, fast bidrar till sunkighetskänslan.

16800 personer. Man får den sikt man förtjänar när man inte väljer att se intressantare artister i mindre lokaler. Ljudet i denna golfboll är bättre och mindre ekande när de som står på scenen uppträder till inspelad musik och lokalen lämpar sig bättre för sport. Den deprimerande mässtämningen i korridorerna entrén kan få vilken konsert som helst att kännas som Älvsjömässans vvs-vecka.

Laddar…