Svart humor i vacker förpackning

Han kallar sig själv för en misslyckad perfektionist och skriver trallvänliga låtar om sitt eget självförakt. Vanligtvis är han ena halvan av skotska folkrockduon Arab Strap men i somras släppte han sin andra soloskiva. Ikväll spelar Malcolm Middleton i Stockholm. Han kallar sig själv för en misslyckad perfektionist och skriver trallvänliga låtar om sitt eget självförakt. Vanligtvis är han ena halvan av skotska folkrockduon Arab Strap men i somras släppte han sin andra soloskiva. Ikväll spelar Malcolm Middleton i Stockholm.

Publicerad
Annons

Istället för att lämna ut namn på den som låten handlar om så sjunger jag om björnar. Björnen får ersätta namnet på den som jag egentligen menar.

– På min förra skiva tyckte jag väldigt synd om mig själv - alldeles för synd. I början höll jag på att göra samma sak på Into the woods men så kom jag på att jag inte orkade göra en till lika självömkande skiva. Istället fick jag anstränga mig för att verka lite positiv.
Malcolm Middleton har just kommit in genom dörren hemma i Falkirk när han svarar i sin telefon. Han håller på och förbereder det sista inför sin flytt till Glasgow som ska ske om några veckor. Egentligen skulle den trettio-någonting-åriga skotten ha flyttat för flera år sedan men saker kom emellan. Nu ser han i alla fall fram emot att lämna uppväxtstaden och komma närmare sina kompisar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons