Fler tekniktrender från jättemässan i Las Vegas

Den nya generationens skärmar blir tunna och böjbara och bland både mobiler och kameror handlar det mycket om stryktålighet. På Consumer Electronics Show i Las Vegas finns också en svensk cykelhjälm, som tagits fram tillsammans med Ericsson och Volvo, som ska varna för krockar. Klicka dig vidare här till höger för att se några av de hetaste prylarna från årets mässa.

Publicerad
Annons

Böjda mobiler. En av CES-mässans nyheter på mobilsidan är LG Gflex 2, en böjbar och stryktålig mobil som klarar att man mer eller mindre ställer sig på den.

En svensk innovation. Även i år delar telekomjätten Ericsson och det Geely-ägda Volvo Cars monter i Las Vegas. Ett partnerskap med den likaledes svenska hjälmtillverkaren Poc har resulterat i den här uppkopplade hjälmen, som varnar bäraren för att en bil närmar sig. Inne i bilen – förutsatt att den har systemet – kommer motsvarande varning om att en person närmar sig. Tekniken är dock på konceptstadiet. För Volvos och Ericssons sida är detta ett exempel på hur man vill hjälpa till att bygga vidare på trafiksäkerheten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons