– Jag har aldrig fallit så pladask

Visst funkar det. Sandra och Klas fick kontakt på nätet och stämde träff utanför Konsum. Redan där sa' det klick. Sedan gick det fort och i dagarna väntar de sitt gemensamma barn.
– Jag föll fullständigt för Klas – han är mannen i mitt liv, säger Sandra.

Anna Asker
Publicerad
Annons

De killar som skrev ”Tjingeling, jag smyger in i din gästbok och sätter tassavtryck”, ”Tittut” eller ”Trevlig sida du har” sållade Sandra Tauberman bort direkt. När Klas började mejla till henne så frågade han ”Vad gör du när det regnar?”. Det föll Sandra för – och för att han var så snygg.
Nu är de gifta och väntar barn vilken dag som helst. Sedan första mötet för snart två år sedan har det inte varit någon tvekan om vad de vill.
Sandra och Klas Tauberman hade båda varit ute på dejtningssajten Spray Date ett par månader när de träffades. Klas var nyinflyttad i Malmö med sin ettårige son Sigge, som han har ensam vårdnad om, och hade små möjligheter att gå på krogen för att träffa någon. Sandra var nybliven singel och hade lagt ut sin profil på Spray Date mest på skoj. Hon blev förskräckt när Klas mejlade och frågade om de skulle träffas.
– Jag är 30 och i vår generation tänker man att de som nätdejtar är lunsiga byfånar från Ume som inte kan få något annat. När Klas mejlade och ville träffas så tänkte jag att ”så lågt får jag inte sjunka”. Men jag har inte bara fördomar, jag är ytlig också! Han såg bra ut så jag tänkte – jag testar, berättar Sandra Tauberman.
De hade mejlat varandra bara ett par veckor när de träffades.
Sandra hade lagt ut en ”fegisbild” på nätet, tagen snett uppifrån. Trots det var det ändå bilden som fick Klas intresserad.
– Bilden sade inte så mycket, men man såg ändå att det var en snygg kvinna. Hon var bra på att skriva, jag tycker att det är attraktivt med människor som är duktiga på att föra sig med sitt tal och sitt skrivande, vilket jag själv kanske inte är en mästare på.

Annons

I sin profil på Spray Date tog Sandra fasta på att hon bor i Malmö och vad hon tycker om staden.
– Jag gillar att Malmö är en lugn stad och att folk kan sitta på en parkbänk utan att vänta på någon. Man kan cykla förbi efter en halvtimme och samma människa kan sitta kvar, bara för att det är skönt.
Men det var inte helt enkelt att skriva en presentation av sig själv.
– Man känner sig jättetöntig. Min bror retade mig för att jag skrev att jag tycker om ”ögon som möts för länge”. Jag blir röd i hela huvudet när jag tänker på det.
Hon fick mängder med mejl, flera hundra under de två månader hon hade sin profil utlagd. Spelet på Spray Date är ganska traditionellt, till största del var det männen som tog kontakt med kvinnorna. Alla mejl var inte lika välformulerade.
– Jag fick många som skrev ”Tittut” och det tycker jag är väldigt oattraktivt, säger Sandra.
I sina mejl berättade Sandra att hon var bildlärare och instruktör i spinning och body pump. Det framgick tydligt att hon hade ett eget liv med jobb, kompisar och intressen. För Klas växte en bild fram av en kvinna som han tyckte om.
– Jag kan inte uttrycka mig på samma sätt i skrift som jag kan med kroppsspråk och ögonkontakt. I skrift har jag en känsla att folk inte ser mig som den jag egentligen är, så jag försökte få till en dejt ganska snabbt, säger Klas.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons