Förare i Charlottesville fascinerad av Hitler

Den 20-årige man som är anklagad för att ha kört på och dödat en 32-årig kvinna under en högerextrem manifestation i Charlottesville i USA uppges ha varit fascinerad av nazismen.
Den 20-årige man som är anklagad för att ha kört på och dödat en 32-årig kvinna under en högerextrem manifestation i Charlottesville i USA uppges ha varit fascinerad av nazismen. Foto: Steve Helber/AP/TT

Den 20-årige man som är anklagad för att ha kört på och dödat en 32-årig kvinna under en högerextrem manifestation i Charlottesville i USA uppges ha varit fascinerad av nazismen och Hitler. Han ska också ha misshandlat sin mamma och hotat henne med en kniv.

TT-AP
Publicerad
Annons

Den mordanklagade 20-åringens rullstolsburna mamma ringde polisen 2011 eftersom hennes son hotade henne med en kniv, enligt officiella polisuppgifter. Året innan ska han ha slagit mamman i huvudet och låst in henne i badrummet då hon sagt till honom att sluta spela dataspel.

Enligt Derek Weimer, hans tidigare gymnasielärare i Union i Kentucky, var 20-åringen fascinerad av nazismen och idoliserade Adolf Hitler. Han ska också ha talat om för sin lärare att han blev diagnosticerad för schizofreni när han var yngre och hade fått anti-psykotiska läkemedel.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons