Tysklands kamp mot tung brottslighet

Polisens specialkommando SEK slår till mot en villa i Leverkusen. Fastigheten forcerades med ett pansarfordon och ingångsdörren sprängdes.
Polisens specialkommando SEK slår till mot en villa i Leverkusen. Fastigheten forcerades med ett pansarfordon och ingångsdörren sprängdes. Foto: Marcel Kusch/AP

Kampen mot den tunga brottsligheten trappas upp i Tyskland. Här finns specialiserade åklagare med tillgång till krypterings­experter och data­analytiker. En utredning med förgreningar till Göteborg leds av en ny enhet.

Tomas Lundin
Publicerad
Annons

BONN I gryningen den 8 juni slog tyska polisens specialkommando SEK till mot villan i Leverkusen, norr om Köln. Ett pansarfordon forcerade porten till tomten och poliser sprängde ingångsdörren till fastigheten som ägs av familjeklanen El-Zein som även uppges ha medlemmar i Sverige.

Polisen grep flera personer och gjorde beslag för motsvarande tre miljoner kronor i kontanter, vapen, bilar och dokument. Samtidigt konfiskerades villan som är värd omkring tio miljoner kronor. Lagfarten skrivs nu över på tyska staten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons