ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

WHO: Europa är nu i den mest akuta smittfasen

WHO:s Europachef Hans Kluge (till höger) berättar att 22 länder i Europa nu har den nya brittiska varianten av covid-viruset.
WHO:s Europachef Hans Kluge (till höger) berättar att 22 länder i Europa nu har den nya brittiska varianten av covid-viruset. Foto: AP

Europa är nu i ”mest akuta fasen” när det gäller coronavirusets spridning. Det uppger WHO som anser att restriktioner som munskydd och begränsning av sammankomster bör fortsätta ”minst ett halvår”.

Gunilla von Hall
Publicerad
Annons

GENÈVE Världshälsoorganisationen (WHO) säger sig ha varit beredd på en tuff virusstart i Europa i början av året. Antalet smittade och döda ökar nu dramatiskt. Det kommer efter ett dystert europeiskt facit från 2020: 26 miljoner covid-fall och över 580 000 bekräftat döda. Samt en överdödlighet som var fem gånger högre än under 2019.

– Nu lever 230 miljoner människor i Europa i länder med lockdown eller nedstängningar på väg. Nästan hälften av länderna har 150 nya fall per 100 000 invånare varje vecka, sa WHO:s Europachef Hans Kluge vid en pressträff.

Laddar…