Historiska beslutet: Trump ställs inför riksrätt igen

En majoritet i representanthuset i USA har röstat ja till ett riksrättsåtal mot president Donald Trump, rapporterar medier i USA.
En majoritet i representanthuset i USA har röstat ja till ett riksrättsåtal mot president Donald Trump, rapporterar medier i USA. Foto: Alex Brandon/AP

Donald Trump får nu ofrivilligt skriva historia som den enda USA-president som ställts inför riksrätt två gånger. Tio republikaner röstade för att riksrättsåtala presidenten. Omröstning slutade 232 mot 197 för ett riksrättsåtal. Samtidigt säger nu Donald Trump att alla ska hjälpas åt att se till maktskiftet i landet sker fredligt och utan våldsamheter och spänningar.

Publicerad
Annons

Kongressen i Washington var omringad av extra säkerhet på onsdagen inför den historiska omröstningen. Det krävdes att minst 218 ledamöter i representanthuset skulle ställa sig bakom anklagelsepunkterna mot Trump för att det ska bli ett riksrättsåtal.

Slutresultatet efter en sammanlagt sju timmar lång prövning i representanthuset blev en övervikt på 35 röster för att stödja åtalet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons