ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Han ingår i Astra Zenecas och Oxfords universitets tredje och avgörande fas, där ett nytt coronavaccin testas. Om det godkänns köper Sverige sex miljoner doser.
Han ingår i Astra Zenecas och Oxfords universitets tredje och avgörande fas, där ett nytt coronavaccin testas. Om det godkänns köper Sverige sex miljoner doser. Foto: Nina E. Rangoy

Joe är försökskanin åt Astra Zenecas vaccin

”Vad gör det här vaccinet med min kropp?” Joe Walters testar Astra Zenecas vaccin – som Sverige köper sex miljoner doser av. Han berättar exklusivt för SvD hur han vågar vara försökskanin och ta ett icke godkänt vaccin.

Gunilla von Hall
Publicerad

 
LONDON
De gröna cowboystövlarna klapprar mot den regnvåta asfalten. Vi går mot hans restaurang i hjärtat av London och väl inne tar Joe Walters av sig sin snusbruna hatt och lutar sig tillbaka på en trästol. Doften av rökt oxbringa sprids från köket.

Den 49-årige amerikanen har bott länge i London och haft sin Texas-restaurang med 25 anställda i tio år. Den började göra vinst, just när England stängdes ner i mars på grund av pandemin. I juli öppnades portarna igen och nu är det fullt med folk.

Laddar…