ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Därför har kung Charles problem med nya jobbet

Foto: Martin Meissner / AP

PODD | Att vara ny på jobbet är aldrig lätt. Extra svårt är det när din mamma hade jobbet innan dig – och ingen, trots att du haft 70 år på dig att förbereda dig, tror att du kommer klara det.

SvD
Publicerad

Som symbol för monarkin, och Storbritannien, har drottning Elizabeth II betytt mycket för många – men också haft faktisk påverkan på Storbritannien lyckats hålla samman.

Nu faller det uppdraget på Kung Charles – en man som haft betydigt svårare än sin mamma att vinna folkets hjärta . Skilsmässan från den omåttligt populära prinsessan Diana och hur han senare hanterade hennes död genererade massiv kritik. Och detta kommer nu upp till ytan igen när femte säsongen av ”The Crown” har premiär samtidigt som Charles tar sina första steg på egen hand.

På en kvart får du veta vad som står på spel för den nye kungen – och varför kilten just nu är så viktig. Med Therese Larsson Hultin, utrikesanalytiker på SvD.

Efter reklamen visas:
Därför har kung Charles globala problem med sitt nya jobb

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.