Barcelona gör comeback: 8 tips
Skandi-katalansk kokkonst, japanska partyn och digitala konstupplever. Nu vill Barcelona göra comeback som hetaste helgdestinationen. Följ med!
l’Eixample fortsätter att vara Barcelonas coolaste kvarter (åtminstone om Time Outs årliga ”världens bästa kvarter”-lista får bestämma). De är dessutom krogtäta, och i fjol dök det upp ännu en anledning att äta middag här när neo-bistron Besta öppnade. Responsen var överväldigande – en krogkritiker medgav till och med att hen grät lyckotårar under avsmakningsmenyn. Men så är också Besta en snudd på perfekt gastronomisk matchning: Kock Ramon kommer från Katalonien, kock Nuñez kommer från Galicien och har dessutom arbetat i Stockholm, bland annat på Gastrologik. När deras bakgrunder och erfarenheter möts i ett kök uppstår något som… ja, fuktar fler än en krogkritikers ögon. Särskilt när vi tänker på vildsvinet på en bädd av filodeg och alger, eller örtsorbén med smak av svensk sommaräng.
Carrer d’Aribau 106, bestabarcelona.com