Här fortsätter pandemin: ”Har svårt att andas”

Flera covidavdelningar på Östra sjukhuset i Göteborg fungerar i praktiken som isoleringsavdelningar. Lotta Pettersson, här i samtal med överläkare Jerzy Kaczynski, lider av sjukdomen kol och är en av de patienterna som egentligen inte behöver behandling på grund av covid-19.
Flera covidavdelningar på Östra sjukhuset i Göteborg fungerar i praktiken som isoleringsavdelningar. Lotta Pettersson, här i samtal med överläkare Jerzy Kaczynski, lider av sjukdomen kol och är en av de patienterna som egentligen inte behöver behandling på grund av covid-19. Foto: Björn Larsson Rosvall

I skuggan av krigsdramatiken pågår fortfarande pandemin och covidavdelningarna på Östra sjukhuset i Göteborg fylls på med nya patienter. Få är allvarligt sjuka – men kravet på isolering tar mycket kraft. Överläkare Jerzy Kaczynski tror att det blir några tuffa veckor till.

John Palm
Publicerad
Annons

Lotta Pettersson tittar upp med trötta ögon från sin nedsjunkna position i sjukhussängen. Hon rättar till syrgasmasken som hamnar snett när hon pratar. Tar små pauser mellan orden.

– Det är väl inte jättebra med mig. Jag har ju så svårt att andas, säger hon med en suck.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons