Tiktok bidrog till återfall – läs alla vittnesmålen

Emma, Nikki och Nova.
Emma, Nikki och Nova. Foto: Sofia Ekström

Fiona söker upp det innehåll som hennes ätstörning ”vill ha”. För Hanna bidrog Tiktok till ett återfall i anorexi. SvD har pratat med nio Tiktok-användare om hur innehållet på appen har påverkat dem. Läs vad de berättar.

Alice Aveshagen
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Klimatet på Tiktok är enligt mig mycket värre än på andra sociala medier. Det är videor där folk visar vad de äter varje dag och hur mycket kalorier allt innehåller. De skriver ofta ut en så kallad triggervarning på dessa videor, men det brukar inte stoppa mig från att kolla.

Videorna påverkar mig extremt mycket. Om jag ser en där folk äter lite eller hoppar över måltider så får det mig att vilja göra likadant. Jag kan helt tappa lusten till att äta. Jag har flera gånger tänkt ta bort appen då jag mår dåligt av den, men det är också ett väldigt roligt tidsfördriv. Jag tror att man blir lite beroende av Tiktok och konsekvenserna är att ätstörningen blir värre. Jag förstår att det är svårt att kontrollera allt, men varför är det inte samma klimat på andra ställen? Ibland kan man nästan känna att appen vill att det ska vara ett sådant klimat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons