”Sympati för Ukraina får inte skymma sikten”

Kiev har erbjudit sig att betala en del av sina upplupna skulder, givet att Gazprom accepterar att sänka priset, skriver Stefan Hedlund.
Kiev har erbjudit sig att betala en del av sina upplupna skulder, givet att Gazprom accepterar att sänka priset, skriver Stefan Hedlund. Foto: Gleb Garanich/Reuters

Fakta i målet är att det inte finns något marknadspris på gas via rörledning. Allt är förhandlingar, där det i likhet med vapenaffärer ofta finns politiska komponenter. Det skriver Stefan Hedlund i en slutreplik.

Publicerad
Annons

Piotr Wawrzeniuk anklagar mig (22/6) för att ha ”navigerat vilse” i min skildring av Ukraina, och implicit också för att utgöra en ”propagandabasun” för Ryssland. Det är hårda ord, utan varje form av täckning. Som jag underströk i min tidigare artikel finns all anledning att sympatisera med Ukraina, som fallit offer för oacceptabel rysk aggression. Detta får dock inte skymma sikten för att regeringen i Kiev genom sitt agerande blivit till en del av problemet, snarare än av dess lösning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons