ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Bergendahl och Jöback till final

Anna Bergendahl och Peter Jöback vidare till final i Globen. NEO och Pernilla Wahlgren till Andra chansen nästa vecka i Örebro. Det blev resultatet när 400 496 telefonröster räknats samman i den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2010.

Dan Backman
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Nej, de uppfriskande Melodifestivalskrällarnas tid är inte förbi (en skräll blir det alltså när vi som tippar vilka som går vidare till final eller Andra chansen har fel). Anna Bergendahl och hennes fina bidrag This is my life fanns förvisso med i veckans förhandssurr, men det var nog ingen som trodde att 18-åringen skulle vara den som gick den allra rakaste vägen till Globen. Den rollen skulle, trodde de flesta, tagits av den mycket mer välbekanta och rutinerade Peter Jöback. Men han fick alltså nöja sig med att komma lite efter.

Den spänningen tackar man för. Ett Melodifestivalår med en pajig Dolph Lundgren i rätt så usla sketchinslag och två småtråkiga programledare, Christine Meltzer Lind och Måns Zelmerlöw, som vare sig fått eller kommer få några särskilt roliga repliker i sina manus är det själva tävlingsmomentet som utgör höjdpunkten i det hårt mallade programmet. Den anonyma grupp som går under det härliga namnet Telefonröstarna vet man aldrig var man har - de bryr sig inte om vad vi som skriver om Melodifestivalen tycker eller vad än SVT kan ha planerat - vilket gör de svårtippade utgångarna av deltävlingarna till riktiga rysare.

Laddar…