32 nya fall av coronaviruset i Stockholm

147 personer i länet har konstaterats som smittade av coronaviruset.
147 personer i länet har konstaterats som smittade av coronaviruset. Foto: Tomas Oneborg

Ytterligare 32 personer i Stockholms län har testat positivt för coronaviruset. Totalt har 147 personer i länet konstaterats vara smittade.

Publicerad
Annons

Myndigheterna arbetar nu med att kartlägga var personerna har smittats av viruset. Sammanställningen visar hittills att 121 av de 147 personerna har smittats i Italien eller av personer som smittats i landet.

Åtta personer har smittats i Iran eller av en person som fått sjukdomen i Iran. En annan person har smittats i Europa, och för övriga personer är bedömningen ännu inte klar, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Till och med på söndagen har 1 900 personer testats för covid-19 i Region Stockholm. 617 av proverna har gjorts av så kallade mobila provtagningsteam, som gör tester i hemmet.

Provtagning sker även vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och vid Danderyds sjukhus. Precis som i övriga Sverige uppmanas personer som tror sig vara smittade att ringa 1177.

De personer som bekräftats vara smittade sätts i isolering.

– De smittade patienterna isoleras vid infektionsklinik eller på annat sätt beroende på deras behov och livssituation. Vi genomför aktiv smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med. Det är viktigt att betona att det vi hittills fått bekräftat är fall som antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i pressmeddelandet.

Totalt har nu över 200 personer i Sverige bekräftats vara smittade av coronaviruset.

I Region Stockholm presenteras nya siffror över antalet smittade med en dags eftersläpning. Det innebär att de 32 personerna som nu läggs till statistiken bekräftades vara smittade på söndagen.

Under måndagen har det även rapporterats om sex nya fall i Västra Götaland, och två nya fall i Region Jönköping.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons