När andra länder påverkar svensk debatt

Foto: Imaginechina / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 20 september. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras andra länders försök att påverka svensk debatt. Lyssna direkt här.

Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras andra länders försök att påverka svensk debatt.

I dag har det debatterats kring en annons som Dagens Nyheter har infört om Hongkong, undertecknad Folkrepubliken Kinas särskilda administrativa region Hongkong. En fråga som har ställts är om även Ryssland och Venezuela också skulle ha köpt annonsplats.

Men om man vidgar det här så handlar grundfrågan om hur vi i länder som Sverige, som vill värna fritt åsikts- och informationsutbyte ska förhålla sig till andra länder, eller främmande makts försök att utnyttja det.

Det diskuterar ledarsidans Tove Lifvendahl med:

Oscar Jonsson, vikarierande chef på tankesmedjan Frivärld, associerad forskare vid Försvarshögskolan och har bland annat arbetat i Försvarsmaktens Högkvarter med hybridkrigföring och rysk strategi.

Patrik Oksanen, politisk redaktör för Hudiksvalls Tidning, driver podden Podd72 och författare till boken “Skarpa skärvor : om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället” som gavs ut förra året.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons