Lista: De här kan utmana Hillary Clinton 2016

Det var länge en offentlig hemlighet att Hillary Clinton är på väg att ställa upp i presidentvalet 2016. Och under söndagen offentliggjorde hon sin kampanj för att nå Vita huset som första kvinnliga president nästa år. Men det återstår en rad hinder för henne att ta sig dit.
SvD listar här både tänkbara och bekräftade motståndare, både internt och på motståndarsidan, som Hillary måste besegra för att nå Vita huset. Bläddra dig igenom svepet för att få reda på vilka.

Publicerad
Annons

Demokraterna. Ställer upp
Hillary Clinton
Det har varit en offentlig hemlighet länge att Clinton är på väg att ställa upp i presidentvalet 2016. Den tidigare utrikesministern har ett par stora fördelar: rutin, maken och det politiska geniet Bill Clinton, samt kändisskap. Men hon är en etablissemangspolitiker och måste intyga för väljarna att hon vill kämpa för medelklassamerikanen.

Demokraterna. Ställer upp.
Bernie Sanders
Demokrat men trots etiketten oberoende och kongressens ende socialist. Kämpar för underklassen och sa nyligen i en SvD-intervju med SvD:s Washingotn korrespondent Karin Henriksson: ”Det som skulle krävas är en regnbågskoalition mellan minoriteter, vit arbetarklass, religiösa grupper – människor som är beredda att stå emot miljardärsklassen som har större makt än någonsin”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons