ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

5 pärlor från Piemonte

Foto: Fergus Stothart

Vinexperten Linda Stensens bästa vintips från Barolo och Barbaresco.

Linda Pérez
Publicerad
Annons

2010 Barolo Albe

209 kr - Beställ härvin.svd.se

_Italien, Piemonte, rött vin, stramt & nyanserat _

Ett riktigt barolo-fynd från visionären Guiseppe Vajra. Druvorna till detta vin hämtas från tre lägen inom Barolo. Vajra gör kvalitet i alla möjliga led. Denna är fyllig, något utvecklad och ger toner av mörka körsbär, rosor, tobak och viol.

Annons
Annons

2010 Barbaresco Prunotto

199 kr - Beställ härvin.svd.se

_Italien, Piemonte, rött vin, stramt & nyanserat _

Prunottos historia går tillbaka till början av 1900-talet. Här ger nebbiolo sirliga nyanser av röda bär, torkade kryddor och mineral. Tydliga tanniner och fin eftersmak. Det här går alldeles utmärkt att lägga i källaren men för den som inte kan vänta – lufta och njut.

2009 P.Lex Barolo

299 kr - Beställ härvin.svd.se

Italien, Piemonte, rött vin, stramt och nyanserat

Efter femton år som musikartist har hiphoplegenden Petter satt ytterligare en passion i rampljuset – vin. Här lyfter han fram gungande bra, traditionell Barolo signerad vingården Rocche di Castiglione Falletto och vinmakare Vittorio Monchiero. Underbar att dricka i allmänhet och till grillade hamburgare i synnerhet.

Annons
Annons

2010 Barbaresco Serraboella

429 kr - Beställ härvin.svd.se

Italien, Piemonte, rött vin, stramt och nyanserat

Cigliuti ligger på kullen Serraboella ovanför den pittoreska byn Neive, i Barbaresco. Här ger egendomens allra bästa druvor ett charmerande vin, fullt av röd frukt, viol och nyplockade rosenblad. Flirtigt att dricka idag och går att lagra i upp till tjugo år.

2008 Barolo Giacomo Borgogno

349 kr - Beställ härvin.svd.se

Italien, Piemonte, rött vin, stramt och nyanserat

Borgogno är ett av de äldsta vinhusen i Piemonte. Huset kännetecknas av långlivade viner. Dessutom sitter det på ett ansenligt lager av moget varpå de titt om tätt erbjuder något riktigt moget. Det här är en stram, fruktintensiv och kryddig Barolo med inslag av plommon, körsbär och fat.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons