Kommentar

Malin Ekman:Ingen vild gissning att Helin en dag blir vd

Malin Ekman

Jan Helin lämnar rollen som vd och chefredaktör på Aftonbladet, samt den som affärsområdeschef för Schibsted publishing, för att bli programdirektör på SVT. Det är som om Annika Falkengren skulle sluta som vd för SEB för att bli affärsområdeschef på den statliga banken SBAB. Otippat är bara förnamnet.

Publicerad
Jan Helin lämnar Aftonbladet för SVT.

Jan Helin lämnar Aftonbladet för SVT.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Annons

Jan Helin är en av branschens tyngsta. Å ena sidan en duktig publicist, å andra en kompetent digital visionär och framgångsrik vd. I en tid där många mediechefer tenderar att vara endera begåvade publicister – som Dagens Nyheters Peter Wolodarski – eller slipade affärspersoner – som Mittmedias vd Thomas Peterssohn, har Aftonbladet i Jan Helin haft en ledare som bottnar i både vd- och chefredaktörsrollen.

Den senaste tiden har det talats om att han “nog snart lämnar Aftonbladet”, som han ansetts färdig med sedan “tidningen” under hans ledning förvandlats till en närmast ohotad digital föregångare. Det logiska steget vidare vore ett ytterligare steg upp i Schibsted-hierarkin eller en vd-roll på ett annat medieföretag.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons