”Det var inget krav från oss”

Reda pengar eller kort? Björn Ulvaeus, tongivande ägare i Abbamuseet, har upprepade gånger i media förespråkat ett kontantlöst samhälle. På musikmuseet, med Master Card som en av huvudsponsorerna, gäller bara kort som betalningsmedel. Kortföretaget hävdar att detta ställningstagande är drivet av Ulvaeus själv.

Publicerad
Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus

Foto: LARS PEHRSON
Annons

SvD Näringsliv har återkommande följt en fråga som väcker djupa och kluvna känslor hos svenska folket. Inte minst många äldre finner det problematiskt när allt fler banker slutar att hantera sedlar och mynt. Andra menar att vi är på väg mot ett kontantlöst samhälle men att det kommer att dröja innan det fungerar på alla plan.

En person som tydligt tagit ställning i frågan är Björn Ulvaeus. I april i år fastslog Abbaprofilen i en intervju i Aftonbladet att han slutat använda kontanter. Han ville att alla skulle göra som han. Samtidigt avslöjade han att allt avseende Abbamuseet, som skulle öppna månaden därpå och med bland annat Master Card som viktig sponsor, skulle bli kontantlöst.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons