Luke Steele styr sitt band med järnhand

Luke Steele i australiska The Sleepy Jackson är bara 23 år men har hunnit sparka fler bandmedlemmar än de flesta artister gör under en hel karriär. I dag har han funnit Gud och förändrat sitt liv från grunden. I förra veckan släpptes The Sleepy Jacksons debutskiva ”Lovers” i Sverige.

Publicerad
Annons

Det tog Luke Steele, The Sleepy Jacksons huvudperson och grundare, tre uppsättningar bandmedlemmar och ett möte med Gud innan han insåg att han var tvungen att förändra sitt liv. Efter flera år som enväldig bandledare där han med jämna mellanrum sparkat sina gruppmedlemmar, inklusive sin storebror Jesse som han startat The Sleepy Jackson med, stod Luke Steele plötsligt övergiven. Samma dag som bandet skrev på sitt första skivkontrakt lämnade övriga medlemmar gruppen i protest mot Luke Steeles lynniga humör och överdrivna whiskey-konsumtion. Efter flera månaders allvarliga depressioner kom räddningen i form av en religiös upplevelse, och i dag är Luke Steele frälst. - Jag insåg att jag var tvungen att ändra mig om inte allt som jag jobbat för skulle gå upp i rök. Jag var en bortskämd person som alltid tyckte att jag hade rätt och ville bestämma allt. Men när jag mötte Gud så slutade jag att bygga mitt liv på lustar. Förut var det som om mina tankar flöt omkring i en swimmingpool. Nu simmar de istället i ett stort hav.

Även om australiska The Sleepy Jackson i många avseenden har den traditionella formen av ett band är gruppen snarare att betrakta som den 23-årige Steeles musikaliska alias. Förutom att han är den enda kvarvarande originalmedlemmen skriver han alla låtar och ordnar med det praktiska kring bandet. Han medger att han är svår att jobba med, men musiken utgör en så stor del av hans liv att han hävdar att det har varit direkt nödvändigt för honom att sparka nästan ett dussin medlemmar. - Om vi hade fortsatt med originaluppsättningen hade jag nog legat på bårhuset idag. The Sleepy Jackson är mitt projekt och inte ett band klippt ur filmen ”Almost famous” där alla medlemmar är som bröder och dricker och festar ihop. Alla som jag har sparkat ur bandet har varit avundsjuka amatörer som bara skulle vara med i bandet tills jag hittat de rätta musikerna. Jag är en väldigt seriös musiker och The Sleepy Jackson utgör hela mitt karriärliv; det är mitt nio till fem-jobb.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons