Livsmedelsverket granskar blodiga burgare

Livsmedelsverket ska inspektera hur väl restauranger och köttproducenter hanterar hamburgare som inte ska ätas genomstekta. Arkivbild.
Livsmedelsverket ska inspektera hur väl restauranger och köttproducenter hanterar hamburgare som inte ska ätas genomstekta. Arkivbild. Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Saftiga och flotta "rare"- burgare. Trendigt och gott – men äter man en som inte tillagats rätt kan man bli riktigt sjuk.

Därför inleds nu cirka 500 inspektioner runt om i landet, för att ta reda på hur köttet hanteras.

TT
Publicerad
Annons

– Vi vill hålla koll på den ökande trenden, säger Ulrika Andersson, statsinspektör vid Livsmedelsverket.

De senaste årens hamburgerboom har gjort blodiga burgare synonyma med "livsnjutare" och trendiga hak.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons