Nybergs advokat till attack mot åtalet: Håller inte

Åtalet håller inte och åklagaren kommer aldrig kunna bevisa sina påståenden, det säger Stephane Pleijel ombud för Telias tidigare vd Lars Nyberg som står åtalad för mutbrott. Bristerna i åtalet är stora, enligt Pleijel men åklagaren Gunnar Stetler håller inte med.

Patricia Hedelius
Publicerad
Annons

– Åklagaren grundar sitt åtal på egna antaganden som han inte kan redovisa bevis för, ett så svagt åtal kommer inte hålla men frågan är varför det ens gått till åtal, säger Stephane Pleijel till SvD.

Den 22 september åtalades den tidigare vd:n i Telia, Lars Nyberg för grovt mutbrott tillsammans med två andra tidigare höga chefer på Telia för misstänkta mutor till diktatorsdottern i Uzbekistan, Gulnara Karimova. Rättegången väntas hållas någon gång i slutet på april nästa år men redan nu har tingsrätten valt att be Lars Nyberg och de andra åtalade om synpunkter på åtalet. I svarsbrevet på sex sidor från Stephane Pleijel som är ombud för Lars Nyberg är slutsatsen att åklagaren har misslyckats med att lägga fram en gärningsbeskrivning som uppfyller kraven på rättssäkerhet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons