Dennispaketet aktuellt igen

Regeringen ger inte bara klartecken till Förbifart Stockholm, utan hela trafikpaketet för Stockholmsregionen för totalt 105 miljarder kronor. Samtidigt dröjer de rödgrönas besked i trafikfrågorna.

Anna Gustafsson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Den här veckan väntas regeringen fatta beslut om hur 417 miljarder kronor i statliga medel för väg- och spårbyggen ska fördelas över landet de när närmaste tio åren. Men redan i går gav de fyra borgerliga partiledarna i en debattartikel i Dagens Nyheter besked om att Förbifart Stockholm, motorvägen mellan Kungens kurva och Häggvik, ska byggas. Det innebär också att regeringen ställer sig bakom hela det trafikpaket av vägar och spår som ingick i Cederschiöldsöverenskommelsen, och som företrädare för en de borgerliga partierna i regionen stöder.

– Det är det gamla Dennispaketet som genomförs om den här regeringen får fortsatt förtroende. Beskedet borde ha getts för 20 år sedan. Stockholm är ju en tillväxtmotor i Sverige, och en trafikinfarkt i huvudstaden är inte bra, säger Jan Björklund, partiledare för Folkpartiet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons