ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Nu krävs klarspråk om Saudiarabien”

Saudiarabien är en absolut monarki och en islamisk stat baserad på Koranen. På bilden håller Salman bin Abdul-Aziz Al Saud sitt första tal som kung efter kung Abdullahs död i januari.
Saudiarabien är en absolut monarki och en islamisk stat baserad på Koranen. På bilden håller Salman bin Abdul-Aziz Al Saud sitt första tal som kung efter kung Abdullahs död i januari. Foto: Saudi Press Agency/AP

Regeringen har nu en chans att stå upp för de principer man säger sig värna. Vi vill ha ett tydligt besked från regeringen om att man kommer att avbryta samarbetet med Saudiarabien när möjligheten finns i maj i år, skriver Ellinor Eriksson, SSU, och Magda Rasmusson, Grön Ungdom.

Publicerad

Senast den 15 maj i år måste det militära samarbetsavtalet mellan Sverige och Saudiarabien sägas upp. Annars förlängs det. Regeringens agerande i frågan har än så länge lämnat mycket att önska. Sveriges hållning i internationella frågor gällande mänskliga rättigheter ska vara glasklar. Sveriges militära samarbete med en hårdför diktatur får inte tillåtas fortsätta.

Laddar…